ПРОФИЛИРАН НА ОРЪЖИЯ САБЯ И РАПИРА

ИСТОРИЯ

Сдружение с нестопанска цел Състезателен спортен клуб по фехтовка ПЛОВДИВ БГ възниква през 2010-та година като се профилира на оръжие сабя. От тогава до сега е сред водещите клубове с високи спортни постижения в категория сабя жени и сабя девойки на републиканско ниво. От 2014-та клубът тренира състезатели и на рапира, с което се състезава на челни позиции в категория рапира кадети и рапира мъже.

Клубът носи името на Пловдив, един от най-старите европейски градове, построен върху двата бряга на река Марица в подножията на седем хълма. Пловдив има изградени традиции във фехотвката, тук се организира ежегодно „Аспарухов Меч“ – един от петте турнира „Гран при” за световната купа на сабя. Провеждат се множество турнири, сред които и Европейското първенство 2009-та година. Пловдив беше домакин на Световно първенство по фехтовка за кадети и младежи през април 2014 г.

В клуба тренират предимно деца и юноши от града, отворен е за всички желаещи и любители. Клубът се намира на бул. Пещерско шосе 133, Пловдив (ж.к. Христо Смирненски, срещу супермаркет "Лекси"). Залата, в която се провеждат тренировките, е обща за всички клубове в Пловдив, което създава подходяща атмосфера и екипен дух. Тренировките се провеждат понеделник, вторник, четвъртък и петък от 18:15 до 21:00.

От ноември 2014-та се провеждат тренировки за начинаещи на сабя в ГХП "Св. Св. Кирил и Методий" / ОУ "Княз Александър I", ул. Хан Кубрат №15, Пловдив (зад Съдебната палата). Тренировките се провеждат вторник и четвъртък от 18:30 до 20:30.

ЦЕЛИ

- Международни успехи и стандарт.
- Засилване на спортната дейност и популяризиране на спорта сред младите и любители от всички възрасти чрез реализиране на различни проекти.
- Сред целите на сдружението са още организиране на спортни състезания и турнири.

ФИНАНСИРАНЕ

Средствата за дейността се набират от членски внос в клуба, спонсорство и дарения.
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg